dissabte, 8 de febrer del 2014

UN CANVI DE MENTALITAT

Estem en el tercer diumenge del temps ordinari. Jesús, després del seu baptisme al Jordà, inicià la seva missió de predicació del Regne de Déu. Jesús digué: "Convertiu-vos perquè s'ha apropat el regne dels cels". Aquestes paraules, que no perden mai actualitat, què ens diuen avui a nosaltres?
La conversió a què ens invita Jesús sembla que fa referència sobretot a un canvi de mentalitat. Cada nou any litúrgic jo diria que té per a nosaltres aquest
objectiu principal: que la nostra mentalitat, que els nostres valors i actituds profunds, siguin cada vegada més semblants als de Jesús. I per això cal adonar-nos que, en Jesús, se'ns ha apropat el Regne dels cels. El problema pot ser que Jesús se'ns ha apropat a nosaltres, però nosaltres no ens apropem a ell, no ens obrim a ell.
La celebració de l'eucaristia dominical és una excel·lent ocasió que tenim els cristians cada setmana per a apropar-nos a Jesús, per deixar-nos modelar per les seves paraules de llum i de vida. L'eucaristia és una ocasió per a sentir la crida de Jesús a fer-nos deixebles seus, com avui hem escoltat que va cridar a aquells pescadors del llac de Galilea. Demanem a Déu, en uns moments de silenci, que el nostre cor es deixi tocar per la bona nova que Jesús ens va venir a portar, a través de les seves paraules i de les seves obres.

Mn. Narcís Puig, comentari a l'evangeli de Mateu 4, 12-23