diumenge, 9 de febrer del 2014

SAL I LLUM PER AL MÓN

El diumenge passat vam sentir a l'Evangeli com Jesús proclamava les benaurances, per als qui procuren ser pobres, humils, compassius. I avui hem escoltat la conclusió d'aquell text: els qui visquin pregonament les benaurances en el seu cor, seran sal i llum per al món.
Aquelles persones que, deixant-se tocar per la paraula alliberadora de Jesús, aconsegueixin superar la temptació de l'egoisme, donaran bon gust a les persones que les coneixen. Els qui aconsegueixin fer amb la seva vida bones obres, d'amor i de justícia, aportaran a aquest nostre món tan fosc, la llum de l'esperança, la llum de Déu. Algú ha dit que si els cristians fóssim cristians de debò i féssim les bones obres que ens correspon de fer, tot el món es convertiria a Déu. ¿No és aix
ò el que es desprèn de les paraules de Jesús que hem escoltat avui?
Demanem a Déu, en uns moments de silenci, que la celebració d'aquesta eucaristia ens ajudi a viure, cada vegada més, amb fets concrets, les benaurances. Que nosaltres siguem, tal com Deú vol, sal i llum per al món. Estem nosaltres disposats a anar per aquest camí?

Mn. Narcís Puig, comentari a l'evangeli de Mateu 5, 13-16