dissabte, 8 de febrer del 2014

LLUM PER A LES NOSTRES VIDES

Celebrem avui aquesta festa tradicional de la Presentació del Senyor, la Candelera. Hem encès amb il·lusió les nostres candeles, com cada any, perquè Jesús sigui més i més la llum que il·lumini les nostres vides. El camí de la fe que Jesús ens proposa és alhora difícil i meravellós. D'una banda Jesús és un profeta que desemmascara les persones pseudo-religioses que no es comprometen en la lluita per un món més just i fratern. I, d'altra banda, Jesús és aquell que ens porta la bona notícia de l'amor de Déu envers tota persona.
Encara que enmig del nostre ambient social, el camí de la fe resulti per a nosaltres sovint difícil, no deixem de portar a les mans la candela de la llum de Jesús. Ell ens ensenya, en tota circumstància, a anar pel camí estret de la comprensió, del perdó, de l'estimació, per tal d'anar construint, entre tots, el Regne qque Déu ha somiat per al nostre món.
Que ens ajudi, germans, la celebració d'aquesta festa, a semblar-nos al nen Jesús, que creixia i s'enfortia ple de saviesa, i demanem també que la gràcia de Déu estigui en nosaltres. Només així podrem portar la llum de Jesús a aquest món nostre que viu sovint d'esquena a les coses més importants per a la seva salvació.
 
Mn. Narcís Puig, comentari a l'evangeli de Lluc 2, 22-40