dimarts, 7 de setembre del 2021

NOTÍCIES IMPORTANTS DE SETEMBRE

Misses importants al mes de setembre:

Festa de Sant Cebrià: diumenge 19 de setembre, eucaristia a Cabanyes a les 12 h. De la plaça de l’Església sortirà a les 11,15 h una comitiva de cotxes per portar els que vulguin anar. Se suprimeix la missa habitual de les 10,45 h.

Festa del Patró, Sant Faust: dimarts, 28 de setembre, a les 20 h, se celebrarà la missa en honor del nostre patró, Sant Faust màrtir.

Missa pels difunts: dissabte 25 de setembre a les 12 h a l’església vella del barri del carrer Sant Pere, al costat de can Torrens, en record dels difunts del nostre poble.

Procurem assistir-hi! Us hi esperem!

Consell Parroquial

Es va celebrar el passat dilluns 6 de setembre; hi van assistir el rector, Mn. Narcís i cinc feligresos dels sis que en són membres. Es van tractar diferents temes d’actualitat parroquial. Com a novetat cal dir que s’ha incorporat un feligrès com a nou membre. El proper Consell tindrà lloc el dilluns 13 de desembre a les 19,30 h.

Primeres comunions

Al mes de juliol es van fer les Primeres Comunions del curs passat. Durant aquest mes de setembre els pares interessats poden inscriure els seus fills i filles. La Catequesi s’impartirà els dimarts, en dos grups: 1r curs, de 17,15 a 18 h; 2n curs, de 18,15 a 19 h. Si convé, es podria crear un altre grup dijous a la tarda.

Sant Cebrià de Cabanyes: Bé Cultural d’Interès Local

El ple de l’Ajuntament de Sant Fost del 27 de juliol va declarar l’església romànica de Cabanyes com a Bé Cultural d’Interès Local. El text va ser consensuat amb la Parròquia. El proper pas serà la signatura d’un conveni amb les autoritats municipals sobre l’ús i gestió de Cabanyes. Es continuen rebent donatius per a la restauració de la façana, i per tant us recordem que les vostres aportacions són importants. 

Càritas Parroquial

Continua fent la seva tasca habitual de repartiment d’aliments un cop al mes. Com a novetat és que hi ha dues noves voluntàries. Els que vulguin col·laborar poden apuntar-se, seran ben rebuts.         

Unes paraules del mossèn (dos objectes històrics)

Amb motiu de venir a viure a la Parròquia de Sant Fost, vam mirar totes les sales, tots els racons, i vam fer la troballa de dos objectes de prou valor històric per a la nostra comunitat parroquial: un quadre amb una pintura de l’antiga Església de Sant Fost (destruïda l’any 1936), i un estendard de les Filles de Maria, corresponent a la nostra Parròquia, de l’any 1943, amb una bonica imatge de Santa Maria. Hem fet una neteja bàsica dels dos objectes i en aquest full tenim el goig d’oferir-vos les següents fotografies, amb les quals els podreu veure.                                

                                                                                                                                               Vostre, Narcís

Quadre pintat per R. Boix, al darrere diu: Església de Sant Fost, 

cremada el 1936, 21 juliol a les 3 de la tarda.

 

            Estendard de les Filles de Maria, 1943.